Blog » Instructiuni de intretinere a mochetei

Curatarea si intretinerea corecta a mochetei

Prin utilizarea si uzura zilnica, prafulsi si murdaria se depun pe mochete, ca nsi pe celelalte tipuri de pardoseli.

In functie de culoareaacesteia, murdaria este mai mult sau mai putin vizibila. Odata ce murdarirea devine evidenta se impune curatarea imediata a acesteia. 

Mochetele au rezistente diferite la murdarire in functie de tratamentele la care sunt supuse, in functie de procedura de fabricatie, de tipologia firului si de culoarea acestuia. 

Pentru a preveni murdarirea acesteia este bine sa utilizati la intrarea in casa un covoras de protectie din cauciuc sau fibre mai dure, ce retine murdaria grosiera de pe talpa pantofilor.

curatat mocheta

Curatarea zilnica trebuie efectuata cu un aspirator dotat cu perii in spatiile publice, unde indicele de trafic este mai ridicat.

In cazul uzului casnic, cu posibilitati de murdaririre mai reduse , curatarea se poate face mai rar, cu un aspirator obisnuit.

Curatarea periodica are rolul de a imbunatati aspectul mochetei si de a ii prelungi durata de viata.

Avantajul acestui tip de curatare este timpul scurt de uscare care face posibila curatarea suprafetelor pe bucati.

Curatarea periodica se poate face prin samponare uscata sau curatarea cu discul, procedee de curatare ce necesita interventia unor firme specializate.

Curatarea de baza este una aprofundata si se practica mai ales in spatiile cu trafic ridicat, birouri, hoteluri, restau

Cea mai aprofundata curatare este samponarea cu extractie de pulverizare imediata. Acest tip curatare trebuie facut de un specialist.rante.

 

Va oferim si cateva detalii legate de indepartarea petelor.

Pentru rezultate optime se recomanda indepartarea imediata sau cat mai rapida dupa aparitia lor. In principiu cauzele principale sunt: cafeau, ceaiul , bauturile, cerneala, uleiul etc.

Indepartarea petelor trebuie facuta mai intai cu apa calduta si curata si, in functie de situatie, combinata cu solutii de curatat. Petele se curata cu o carpa umeda, cu un burete usor abraziv sau cu o perie.

Pe suprafetele sensibile nu se recomanda frecarea puternica.

Cel mai bine este sa aveti la dispozitie produse de curatat speciale, un detergent pentru mochete si covoare si o solutie pentru indepartarea petelor dificile. Va recomandam sa achizitionati din timp aceste produse.

Cand folositi solutii pentru indepartarea petelor asigurati-va ca clatiti bine cu apa si aspirati pentru a impiedica o remurdarire.

Se recomanda testarea solutiilor mai concentrate inaintea aplicarii in zone vizibile, pe o zona mai putin ascunsa. Va protejati astfel de o eventuala decolorare excesiva.